<$BlogRSDUrl$>

divendres, de juny 05, 2009


>Transfuguisme ideològic.

Tots coneixem el Transfuguisme que és, quan un regidor o un diputat marxa del partit on va rebre els vots per exercir la seva funció i se'n va a un altre o li dona suport i poder ,actuant en contra dels interessos del primer. Aquest transfuguisme està molt malt vist per les esferes polítiques i fins i tot s'intenta legislar per tal d'evitar-ho.
No obstant el que ens ha passat a Monistrol es tractaria d'un Transfuguisme ideològic es a dir, un grup de persones que s'havien presentat a les eleccions representant a Esquerra abandonen els principis ideològics amb els quals aquest partit portava 15 anys treballant, uns principis que a més s'havia configurat una campanya electoral i sense canviar de partit adopten els principis que el seu cap de files li anava més bé, o com deia en Grouxo Marx d'una manera més particular: Aquests son els meus principis ideològics, si no em van bé en tinc uns altres....
Com sempre el Transfuguisme implica una traïció, en aquest cas no solament al partit i la gent que en aquells moments el conformàvem, sinó a tot un poble que els havia confiat el vot, unes esperances i il.lusions.

El resultat de tot això implica no solament 4 anys perduts sinó que s'ha fet un greu pas enrere, d'acabar la passada legislatura amb superàvit en aquest moment l'Ajuntament torna a estar en números vermells com les pitjor èpoques de passats governs tant criticats. Però a més ha fet aparèixer les pitjors imatges de la política, on a l'Ajuntament hi tenim un alcalde que ha esdevingut un professional de la política en sentit pejoratiu, ja que no l'avala ni una bona gestió, ni uns projectes a desenvolupar, ni una representació digne, això si un bon sou digne de gran ciutat en època d'opulència. Els resultats son prou visibles fins a límit que ha hagut de fer un fulletó on s'excusa per haver perdut l'institut, el que diríem excuses de mal pagador, on el síndic de greuges li ha de tocar el crostó, on tenca biblioteques i telecentres obrint un biblioaccés per fer veure que es fa alguna cosa, on les entitats han de tancar la barraca com l'equip de Futbol Sala (on son les grans accions que ens tenia preparat el Regidor d'Esports?, i on son els fruits del seu tècnic?), on el ciutadà cada cop està més allunyat de l'acció Municipal i aquests polítics de segona fila han trobat la manera de fer i sobretot desfer tot el que volen, amb accions totalment contràries a la democràcia que resumiríem en: sobretot, que no governi el poble.
Tots just estem a la meitat i el que podem veure dia a dia és la gran capacitat de superar-se i de fer-ho cada cop més malament, tot i així no patiu, si bé aquell projecte de la política al servei del poble és història ja que la majoria dels qui ho configuraven ja no militen en aquest partit segurament per la vergonya aliena que això ha suposat, el que és ben segur és que no hi haurà una segona oportunitat per que puguin enganyar al poble, això si deixaran la política amb les butxaques ben plenes a costa dels Monistrolencs i a costa de no realitzar polítiques socials tan necessàries en èpoques de crisis i imprescindibles per que un partit es pugui dir d'esquerres, en definitiva uns simples Trànsfugues que ens han sortit cars.
Acabaré amb una altre cita del gran Grouxo Marx que si hagués sigut Monistrolenc podeu adivinar amb qui hagués pensat quan deia: "Ell pot semblar inútil i actuar com un inútil. Però no es deixin enganyar, ell és realment un inútil."

This page is powered by Blogger. Isn't yours?