<$BlogRSDUrl$>

dimarts, de març 17, 2009

La futura web municipal està al caure?

Tal dia farà un any que el Regidor de Noves Tecnologies porta prometent una web nova de Monistrol feta per la Diputació de Barcelona.
En un ple celebrat a la tardor del 2008 s'anunciava a bombo i plateret com un fet imminent,fet que va conduir a l'Ajuntament a no renovar l'allotjament pel 2009 de l'actual web Municipal.

Des que es va iniciar la legislatura la web municipal es va sotmetre a l'oblit per part d'aquest Ajuntament, tant des del punt de vista pressupostari com des de la feina que s'hi portava realitzant, la web i tants altres mitjans de comunicació que el poble disposava.
Aquest fet va provocar que l'any 2008 la web municipal patís diversos atacs de pirates informàtics provocats pel seu nul manteniment i actualització.

El servei de la Diputació en confecció de webs municipals és un servei adreçat a molts municipis que parteixen de zero, o a municipis petits on el serveis que ofereixen son limitats.
Una futura web municipal pot patir un recés respecte la línia que havia encetat l'actual,si v servirà per que en 2 anys s'hi faci d'alguna vegada alguna cosa, com pot ser l'oficina de tràmits municipals, malgrat tots aquest serveis s'hi poden incorporar a l'actual web municipal amb una mínima inversió.
Monistrol tornarà enrere amb el que han de ser les futures webs municipals i el que esperen els ciutadans d'aquestes, que son webs interactives, el que s'anomenen Web 2.0 , webs que faciliten la creació de xarxes ciutadanes, webs on el ciutadà és el protagonista i no un mer lector. Amb això l'Ajuntament es traurà del damunt un dels seus principals mals de cap que és el fòrum on moltes vegades la seva gestió és posada en evidència.
Amb les webs de la diputació desapareixen els subdominis, com per exemple el de la web de Sant Sebastià:
http://santsebastia.monistroldemontserra.cat/
web que ha esdevingut inoperativa, juntament amb els subdominis de comerços i restaurants actualment inoperants.
Monistrol torna al segle anterior amb Noves Tecnologies, com ha passat amb la supressió dels cursos d'informàtica per a gent gran que fins la passada legislatura es realitzaven totalment subvencionats per la Generalitat. L'important es tenir controlats i manipulats els mitjans de comunicació o sinó se'ls fa desaparèixer com la Ràdio (que també s'emetia per internet) o la revista.
La gestió d'aquest canvi de web municipal ha estat totalment desastrosa i incompetent, la web va quedar inactiva del 26 de Febrer al 11 de Març deixant Monistrol sense informació municipal, actualment no s'actualitza, ni l'Agenda ni els continguts, un fet totalment negatiu per un poble que es vol considerar turístic i que els nostres governants fan tot el possible per que no ho sigui.
Fins quan?


This page is powered by Blogger. Isn't yours?